google9891b53b6d2001cd.html

Hoe hou ik mijn sieraden mooi?

10 tips:

vrouw-met-hoed-en-christelijke-sieraden
vrouw-met-hoed-en-christelijke-sieraden

#1 Geen aanraking met water. Sieraden houden in het algemeen niet zo van een lekkere douche of van een duik in het water. Er kunnen dan namelijk zeepresten, chloor of zout achterblijven op je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

#2 Vrijhouden van parfum/créme. In de zomer gebruik je vaak een lekker parfum of zonnebrandcrème tegen de zon. Maar let op! Laat je sieraden niet in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotions, zonnebrand en haarspray.

#3 Doe je sieraden af als je gaat zweten. Wanneer je gaat sporten of weet dat je zwaar werk gaat doen kun je het beste van te voren al je sieraden af doen. Zweet tast je sieraden aan en het risico om je sieraden te verliezen is hierbij ook groter. Opletten dus! ;)

#4 Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze 24/7 draagt. Daarom is het beter om ze voordat je gaat slapen af te doen. Zo loop je ook niet de kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.

#5 Goed bewaren. Sieraden zijn geen liefhebber van de zon of vochtige plekken. Bewaar daarom je sieraden zorgvuldig in onze sieraden zakjes, doosjes of displays en zet deze op een droge en donkere plek.

#6 Verklein de kans op knopen. Je kent het wel dat kleine knoopje in je favoriete ketting die je er bijna niet uit krijgt. Tip! Sluit je kettingen, armbanden en andere sieraden voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat.

#7 Doe je sieraden als laatste om bij het aankleden. Tijdens het aankleden kun je gemakkelijk ergens achter blijven haken. Daarom kun je je sieraden het beste als allerlaatste aan doen.

#8 Vermijd grote druk. Zorg ervoor dat je sieraden goed van maat zijn. Wanneer er grote druk staat op je sieraden kan het voorkomen dat de rek uit bijvoorbeeld het elastiek gaat of dat je sieraden kapot gaan.

#9 Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

#10 Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.